Minimalism in Formentera

Sustainability, minimalism and exclusivity describe this house located on the Formentera island. A environment integrated construction, compact and collected, environment and the landscape respectful .

 

 

 

Project duration
4 months and half
Total area
165 m2

Landspace integration

The idea of generating a minimal impact on the landscape can be seen in every detail, to the point where housing and landscape merge. The house is slightly elevated on the level of the existing land as if it were floating.

Open space concept

The ground floor forms a single diaphanous double-height space where we can find the living room, the dining room and the kitchen. Natural light highlights the privileged views offered by the exterior landscape as well as the pool.

They have achieved the integration between tradition and modernity on an protected island with indescribable elegance.

 

 

 

Chill-out on the rooftop

The house, completely rectangular, harbour a spacious and relaxing chill-out on the rooftop, which is accessed through one of the courtyard.
Jeev

A different study

This project was a challenge for the office due to the fact that it was located in a protected natural area. The house was designed so that it will be fully landscape integrated in an elegant and, at the same time, functional way.

Making of

We spend a lot of time thinking about your needs and projecting your measure house. The construction time of this house is 4 months and half, from the construction permit. We have very systematized the whole construction process to optimize the time to the maximum. We endorse a lot of dreams fulfilled.

Plot

Structure

Render

Final photo